Anđelija Blešić

Anđelija Blešić živi i radi u Bijelom Polju. Dizajniranjem nakita je počela da se bavi slučajno, u teškom životnom periodu, kada je igranje sa kamenčićima u stvari bio bijeg od stvarnosti. Četiri godine kasnije, njen nakit, brendiran pod imenom Anđelija Design, krasi djevojke i žene u Bijelom Polju, ali i van granica Crne Gore.  U Beogradu je završila Višu tekstilnu strukovnu školu, smjer modni dizajn, ali je primarnom djelatnošću počela da se bavi prije šest mjeseci. Nakon što je prodala prvi komad nakita hobi joj je postao posao i počela je ozbiljnije da mu pristupa i da se interesuje. Tako je krenula bajka koju svakodnevno živi. Danas dizajnira i osmišljava kombinacije koje se potom ručno izrađuju u Beogradu. Kvalitet je na prvom mjestu, kaže Anđelija.  jer ovaj posao ne radi da bi zaradila neki ogroman novac. Njeni ukućani i dalje misle da je to moja igra.

Iako joj dizajniranje nakita predstavlja zadovoljstvo, prije šest mjeseci počela je da se bavim i šivenjem haljina.

Međutim, kaže , problem je što u Bijelom Polju nema majstora koji bi joj sašili haljine koje dizajnira, pa se i taj dio proizvodnje odvija u Srbiji.

Ja sve nacrtam i dizajniram, odaberem materijal i tako kreće posao, a klijentkinje imaju mogućnost da same osmisle haljine, kaže Anđelija.

Nakit i haljine reklamira  preko Instagrama i Fejsbuka. Sa zadovoljstvom ističe da je u oktobru prošle godine radila stajling za reviju Kids Landa.