Anja Adamović

Još kao srednjoškolka  počela je da stvara prve modele isključivo za sebe, da bi njene kreacije ubrzo izazvale interesovanje okruženja. Potom je počela da kreira i za druge, a onda je otvorila profil na Instagramu gdje je objavljivala ono što sašije i tako je počela onlajn prodaja kojom se i dalje bavi. Odlučna je da svoje poslovene planove veže za Crnu Goru i rodno Bijelo Polje. Smatra da njena želja da u perspektivi otvori pogon za proizvodnju svoje odjeće i obuće uopšte nije nerealna, s obzirom na to da je Bijelo Polje i ranije imalo velike fabrike za proizvodnju konfekcije i obuće i po tome bilo nadaleko poznato. Iako je tek na završnoj godini Fakulteta za dizajn i multimedije na Univerzitetu Donja Gorica, odsjek modni dizajn, uspjela je da se nametne svojim brendom pod nazivom Mina Leone. Rađanje, kako navodi, „njenog malog brenda“, desilo se na prelazu između trećeg i četvrtog razreda srednje škole.Tada je prodat prvi komad pod nazivom Mina Leone dizajn i nakon toga je sve radila pod tim imenom

Najviše voli da kreira komplete, najčešće da je donji dio suknja, kako bi se dodacima mijenjao koncept odjevne kombinacije. Cilj joj je, da kad ujutro izađete i imate dan pun obaveza možete da obučete bluzu i suknju sa patikama, a ako hoćete da idete na ručak samo obujete štiklu, uzmete drugu torbu i odlično izgledate. Trudi se da i ti modeli koji su multifunkcionalni imaju dva lica, suknja može da se nosi kao top haljina, i to je pametno u smislu pakovanja. To je i podsticanje da svaka žena od određenih komada, koje je ona stvarala, sama stvara novu kreaciju“, veli Anja.

Bitno joj je da odjevni komadi koje pravi mogu da se transformišu.

Modeli koje radi su unikati ili veoma mala serija. Želi da podstakne  na taj način individualnost i izbjegne uniformisanost.

Product Grid #1